Volledig scherm
Kermis Oosterhout is een mix tussen nostalgisch vermaak en hippe attracties. © Foto: Ramon Mangold

'Kermis kan al in 2018 beter'

OOSTERHOUT - Een voorstel met verbeterpunten voor de Oosterhoutse kermis. Raadslid Peter de Laat van Gemeentebelangen werkt aan een voorstel om de kermis van 2018 een stuk aantrekkelijker te maken. De Laat wil het 'verdiepende onderzoek' van de gemeente niet afwachten. ,,De gemeente wil eerst onderzoek doen en pas in 2019 een eigentijdse kermis neerzetten, maar volgens mij kan het volgend jaar al beter."

Ideeën

Quote

Ik ben in gesprek gegaan met de mensen van de kermis zelf om te kijken wat hun ideeën zijn"

Raadslid Peter de Laat

De Laat ergerde zich aan de opzet van de kermis in augustus dit jaar. ,,Ik heb zoveel klachten gehoord over de lege plekken en het gemis aan sfeer dat ik besloten heb om in actie te komen. Ik ben in gesprek gegaan met de mensen van de kermis zelf om te kijken wat hun ideeën zijn. Dan weet je in ieder geval wat de mensen die zelf op de kermis staan ervan vinden. Ik ben alle ideeën nu aan het uitwerken en stap daarmee naar de gemeente."

Inschrijfgeld

Volgens De Laat kan de opstelling van de attracties beter. ,,Je hoeft niet 63 attracties neer te zetten. Als je 45 mooie dingen dicht bij elkaar zet dan is dat meer dan genoeg. Daarnaast zouden de winkels tijdens de kermis open moeten zijn en de winkelstraten gezelliger ingericht. Dan verbind je de Markt veel beter met de Heuvel." 

De Laat weet dat de gemeente ook in deze richting denkt, maar volgens het raadslid hoeft het allemaal niet zo lang te duren. Daarnaast zou het inschrijfgeld omlaag moeten. De Laat: ,,De exploitanten vragen nu soms zes euro voor een ritje. Dat moeten ze wel vragen om uit de kosten te komen, maar ik denk dat dat bedrag een stuk lager kan als het inschrijfgeld van de gemeente fors omlaag gaat. Het verhaal is dat de kermis kostenneutraal moet zijn, maar volgens mij kan dat ook als het inschrijfgeld laag is. Met lagere prijzen maak je de kermis aantrekkelijker voor publiek."

Achtbaan

Wat De Laat stoort, is dat de gemeente tegenstrijdige informatie verspreidt over het ontbreken van de achtbaan afgelopen keer. ,,De ene keer zeggen ze dat ze het een dag van tevoren pas hoorden. Later zeggen ze dat ze het al op dinsdag wisten." Volgens de gemeente gaat het om een vergissing. ,,Het ging om de dag voor de opbouw, dinsdag, en op een of andere wijze is dit in de beantwoording de dag voor de opening, donderdag, geworden."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Enquête: Geertruidenberg wil burgemeester voor 'gewone’ mensen

    Enquête: Geertrui­den­berg wil burgemees­ter voor 'gewone’ mensen

    GEERTRUIDENBERG/RAAMSDONKSVEER - Een burgemeester die ervaring heeft als bestuurder is belangrijker dan het hebben van een groot netwerk. Dat vinden repectievelijk 58 en 19 procent van de inwoners van Geertruidenberg. Uiteraard moet het een mensenmens zijn, maar dan wel een 'gewone’ mensen-mens. Ervaring met de ‘gewone’ mens en ‘denken als de normale mensen’ vinden de burgers van Geertruidenberg heel belangrijk. Dat blijkt uit de resultaten van de online enquête waarop zij hun voorkeuren voor de nieuwe burgemeester konden aangeven.