Volledig scherm
PREMIUM
Column Sjoerd Marcelissen © BN DeStem

Kentucky Fried Chicken: als er gesnackt kan worden, zijn ze er in Oosterhout als de kippen bij

Van 'Eerst eten' naar 'Eerst snuiven'? Met veel cynisme werd de Oosterhoutse slogan de afgelopen week nogal eens verbasterd. 

Want, er was wit spul gevonden. Niet zomaar een beetje pannenkoekenpoeder in een zakje. Nee, duizenden kilo's coke waren onderweg naar Oosterhout. Een van de verdachten, ondernemer P. van W., zou het spul - om in culinaire termen te blijven -  'witte bananen' hebben genoemd. 

  1. ‘Kaai' als geheugensteuntje voor Commissaris in Den Bosch
    VIDEO

    ‘Kaai' als geheugen­steun­tje voor Commissa­ris in Den Bosch

    DEN BOSCH / OOSTERHOUT - ,,Stuur mij rond d'n ellefde van d'n ellefde nog maar eens een herinnering", zei Wim van de Donk, Commissaris van de Koning, zonder over de consequenties van die opmerking na te denken. Zijn bezoek aan het Oosterhoutse carnaval staat al twee jaar op de planning, maar door uiteenlopende redenen kwam het er maar niet van. Van de Donk gaf daarmee vorig jaar een onbewust voorzetje en die herinnering wilde Prins Mienus XIV, ofwel Paul Oudenhooven, hem wel geven. Dinsdagmiddag togen zo'n zestig Kaaiendonkers naar het Provinciehuis in Den Bosch, om de Commissaris persoonlijk uit te nodigen.