Volledig scherm
Commissaris van de Koning Wim van de Donk was vandaag op bezoek in Dongen. © copyright Marc Bolsius

Kansen voor West-Brabant ‘groeien’

DONGEN - De Brainport Eindhoven is een mooi en economisch fraai visitekaartje voor Brabant, maar op de lange groeien de kansen voor West-Brabant.

Dat zei commissaris van de koning Wim van de Donk tijdens zijn bezoek aan Dongen dat strategisch ligt op de grens van Oost- en West-Brabant. Van de Donk bezocht een aantal belangrijke locaties in Dongen, zoals de nieuwe multifunctionele Cammeleur en het voormalige broederhuis Glorieux waar arbeidsmigranten komen te wonen.

Volgens Van de Donk is in Brabant ‘alles met alles verweven’. Er zijn clusters met sterke economische centra. In West-Brabant ziet de commissaris veel kansen voor de circulaire economie. ,,Soms blijven belangrijke ontwikkelingen lang onder de radar, maar West-Brabant ligt uitnodigend in de delta en dat legt de regio geen windeieren.’’

Van de Donk ziet de logistieke kracht van Brabant, en dan met name West-Brabant, als een groot voordeel. ,,Maar dat geeft allerlei ruimtelijke spanningen waar we goed mee moeten omgaan.’’

Van de Donk zei verder dat het erg belangrijk is dat onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar afgestemd worden. Kennis is volgens een sleutelbegrip in de toekomstige economische ontwikkelingen.