Volledig scherm
Dick Heil en Bertha Polak voor het oude raadhuis van Hooge Zwaluwe. © Ron Magielse

Kandidaat-kopers melden zich voor oude raadhuis Hooge Zwaluwe

HOOGE ZWALUWE - Voor de aankoop van het oude raadhuis in Hooge Zwaluwe hebben zich tot nu toe tussen de vijf en tien kandidaten gemeld.,,Een redelijke belangstelling", oordeelt makelaar Miel Nobelen van MVGM in Breda over de openbare inschrijving.

De inschrijving loopt op 6 maart af. Vorige week plaatste de gemeente Drimmelen een grote advertentie in BN DeStem. Het pand, met raadszaal en burgemeesterskamer, dateert van circa 1900.Behalve als raadhuis van de toenmalige gemeente Hooge en Lage Zwaluwe heeft het pand ook lange tijd gediend als huisvesting en museum van de heemkundekring.

Op het pand rust een maatschappelijke bestemming, maar de gemeente is bereid om medewerking te verlenen aan een bestemmingswijziging. Voorwaarde is wel dat het pand 'recreatief of maatschappelijk' een rol blijft spelen voor de gemeenschap.

De kandidaat-kopers 'uit de hele regio' zijn serieuze gegadigden. De plannen die zij met het pand hebben zijn 'divers'; van wonen tot horeca of een maatschappelijke invulling. Nobelen: ,,Het is geen makkelijk object. Er zijn ook mensen die een aantal kamers willen gebruiken. Zo is er in het pand geen badkamer en staat er alleen een eenvoudig keukenblokje."