Volledig scherm
PREMIUM
Piet Paulusma. © montage bd

Kan niet anders dan dat we over drie weken een polonaise vol verklede Piet Paulusma's krijgen

HET VOETSTUK In de rubriek ‘Het voetstuk’ zet Sjoerd Marcelissen iemand die positief is opgevallen op een voetstuk. En iemand die negatief is opgevallen, laat hij eraf vallen. In pittige stukjes met een vleugje humor. 

Erop: De Vier Viltjes 

Piet moet blijven! Het was wachten op het eerste carnavalslied over Piet Paulusma. Tientallen schrijvers en muzikanten doken afgelopen week vol stress een donker kamertje in, broedend op een kraker over de weerman. Een ratrace. De primeur was voor de Vier Viltjes uit Herpen. Slim bekeken, als wel iemand zich leent voor een carnavalshit dan is het weerman Piet. Waarschijnlijk heeft SBS6 er niet over nagedacht, maar de timing van Piets congé is voor carnavalisten subliem. Hij mag dan geen ‘houdoe‘ maar ‘oant moarn‘ zeggen, de nationale knuffelweerman is een carnavalsact op zich: Piet met een kapotte paraplu soppend op een modderig campingveld, Piet met alweer een zinloze voorspelling op een Elfstedentocht, Piet die op een naaktstrand zegt dat het vandaag en morgen kan gaan tochten, Piet die poepend op het toilet ons waarschuwt voor een natte herfst... 

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.