Volledig scherm
PREMIUM
Piet Paulusma. © montage bd

Kan niet anders dan dat we over drie weken een polonaise vol verklede Piet Paulusma's krijgen

HET VOETSTUK In de rubriek ‘Het voetstuk’ zet Sjoerd Marcelissen iemand die positief is opgevallen op een voetstuk. En iemand die negatief is opgevallen, laat hij eraf vallen. In pittige stukjes met een vleugje humor. 

Erop: De Vier Viltjes 

Piet moet blijven! Het was wachten op het eerste carnavalslied over Piet Paulusma. Tientallen schrijvers en muzikanten doken afgelopen week vol stress een donker kamertje in, broedend op een kraker over de weerman. Een ratrace. De primeur was voor de Vier Viltjes uit Herpen. Slim bekeken, als wel iemand zich leent voor een carnavalshit dan is het weerman Piet. Waarschijnlijk heeft SBS6 er niet over nagedacht, maar de timing van Piets congé is voor carnavalisten subliem. Hij mag dan geen ‘houdoe‘ maar ‘oant moarn‘ zeggen, de nationale knuffelweerman is een carnavalsact op zich: Piet met een kapotte paraplu soppend op een modderig campingveld, Piet met alweer een zinloze voorspelling op een Elfstedentocht, Piet die op een naaktstrand zegt dat het vandaag en morgen kan gaan tochten, Piet die poepend op het toilet ons waarschuwt voor een natte herfst... 

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.