Volledig scherm
De 380Kv lijn die door de polder bij onder andere 's Gravenmoer loopt. © Johan Wouters / Pix4Profs

'Kamp speelt gemeenten met 380 kV tegen elkaar uit'

DRIMMELEN - Het wantrouwen over het regionaal overleg over de hoogspanningslijn 380 kV is groot in Drimmelen. Dat overleg is een farce omdat er  'oneerlijke lobby's' worden gevoerd en iedereen voor eigen parochie preekt.  

Met het 'trucje' om de regio te vragen met een gezamenlijk standpunt te komen speelt minister Kamp de gemeenten tegen elkaar uit, vindt Sjaak van Schie van het CDA en de hele gemeenteraad. Als kleine gemeente is Drimmelen een speelbal in het veld van 19 gemeenten die moeten kiezen uit vier tracés. Terwijl alle vier de tracés over Drimmelens grondgebied lopen. 

Een eensluidende keuze voor een tracé komt er niet, is de overtuiging van de raad. ,,We moeten kiezen voor het algemeen belang van Drimmelen,"zei Jürgen Vissers van Groen Drimmelen (VP/D66). ,,En dat is kiezen voor trace zuid (rood) en anders niet."  Dat het college als tweede voorkeur trace noord (paars) wil indienen kan door het overleg als 'ontsnappingsclausule' worden gebruikt. Niet doen dus en gaan voor 1 voorkeur, zuid. Met daaraan gekoppeld dat de bestaande 150 kV lijn bij Hooge Zwaluwe wordt verwijderd. Dit amendement werd 'vanavond unaniem aangenomen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement