Volledig scherm
PREMIUM
Hoofd van de Dongense fabriek Guido Corbey: ‘Ik betreur het elke dag dat ze ooit de LTS hebben afgeschaft.’ © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Kakelverse fabriek Marel in Dongen steunt op oude rotten

DONGEN/BOXMEER - Het aantal kippen in de Nederlandse pluimveesector daalt de laatste jaren, maar slachtmachinefabrikant Marel opent zowaar een kakelverse fabriek in Dongen. Het IJslandse bedrijf is niet voor niets wereldmarktleider. ,,Maar het is vechten om voldoende technisch personeel te vinden’’, zegt Guido Corbey.

Wie weleens fietst langs het Wilhelminakanaal in Dongen kan het niet ontgaan zijn: Marel heeft pal aan de overzijde van het kanaal een compleet nieuw onderkomen gebouwd. Hypermodern is de fabriek. En in de Scandinavische traditie opgetrokken. 

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?