Volledig scherm
Het jeugdteam J10-1 van TSC in Oosterhout speelt op een internationaal voetbaltoernooi in Hannover. De negenjarige spelers treden in juni aan tegen clubs als Benfica en Galatasaray. Boven van links naar rechts: Bas, Mees, Finn, Niels, Nick en trainer Vincent. Onder Youri, Wout, Robert, Semih en Melle. © A.J.M. van den Kieboom.

Jonge voetballers TSC naar toernooi Hannover

OOSTERHOUT - Een voetbalteam van TSC met negenjarige jongens speelt 7, 8 en 9 juni op een groot internationaal voetbaltoernooi  in Hannover in Duitsland. 

Dit zullen de jongens nooit vergeten

De Jo10-1 van het Oosterhoutse TSC treden aan tegen de jeugdelftallen van clubs als Benfica , Inter Milaan, Galatasaray, Fenerbahçe, Hannover’96 en vele andere clubs uit Tsjechië, Denemarken Polen en Roemenië. ,,Dit wordt een ervaring die de jongens nooit zullen vergeten", zegt een van de ouders Ahmet Turkucu. ,,Mijn zoon heeft het er nu al over bij de familie dat hij tegen Benfica en Galatasaray gaat spelen.”

Quote

Mijn zoon heeft het er nu al over bij de familie dat hij tegen Benfica en Galatasa­ray gaat spelen.”

Ouder Ahmet Turkucu.

Kaneelstokken

TSC krijgt jaarlijks een uitnodiging voor het toernooi waar per leeftijdscategorie vijftig teams aan meedoen. Deze keer is er een team met tien spelers afgevaardigd. De wedstrijden worden met zeven spelers gedaan. Om de overnachtingen te bekostigen houden de spelers een kaneelstokkenactie. Ook sponsors zijn welkom.