Jochem van Velthoven (rechts) tijdens zijn installatie als pastoor in de Catharinaparochie. Links de bisschop.
Volledig scherm
PREMIUM
Jochem van Velthoven (rechts) tijdens zijn installatie als pastoor in de Catharinaparochie. Links de bisschop. © Pix4Profs / Johan Wouters

Jochem van Velthoven begint als pastoor in Oosterhout: ‘Heilige geest is mijn motortje’

InterviewOOSTERHOUT - Zichtbaar en benaderbaar. Dat wil Jochem van Velthoven zijn. Hij is de nieuwe pastoor van de Catharinaparochie. En heeft hoop. ,,Het is een gunstige tijd voor het geloof.”

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Edelsmeden zijn onder de indruk van haar gedrevenheid: Lieve wil van hobby haar beroep maken
  De hobbykamer van...

  Edelsmeden zijn onder de indruk van haar gedreven­heid: Lieve wil van hobby haar beroep maken

  RAAMSDONKSVEER - Lieve van Renterghem uit Raamsdonksveer heeft een hobby die maar weinige mensen van haar leeftijd beoefenen. Haar hobby is sieraden. Nou is dat niet vreemd voor een vijftienjarig meisje (of jongen). Wat wel bijzonder is, is het feit dat ze deze niet verzamelt of koopt, maar zelf maakt. Op het atelier waar ze sinds een half jaar les neemt, is ze in elk geval absoluut de jongste.