Volledig scherm
De vrijwilligers van Dussoos hebben hard gewerkt aan de nieuwe jeugdsoos in het oude infocentrum. © Teus Admiraal

Jeugdsoos Dussoos is blij met nieuwe onderkomen

Met helemaal niets begonnen en nu een mooi eigen onderkomen. Jeugdsoos Dussoos is in dertien jaar tijd ver gekomen.

Het grote openingsfeest van Dussoos is vandaag tussen 18.30 en 20.00 uur aan de Zuideveldlaan 42 in Dussen, het voormalige infocentrum van de gemeente. Dan ook nemen Klazien en Adriaan van de Water afscheid van de soos, die zij mee hielpen oprichten. Klazien: ,,Ik weet nog dat we bij de gemeente heel voorzichtig om 200 euro gingen vragen. Want we hadden niks, alleen een ruimte in 't Middelpunt.''

Dorpshuis 't Middelpunt verdwijnt binnenkort voor de bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie De Dussenaar. Voor Dussoos bleek het moeilijk daar een plaatsje te vinden, dus maakte wethouder Peter van de Ven zich sterk voor een eigen stek. Met een gemeentelijke subsidie van 21.000 euro werd in het oude infocentrum een ruimte van 60 vierkante meter gecreëerd. ,,Hier kunnen we voorlopig vooruit. We hebben in 2014 een heel slecht jaar gehad, met een overstroming en een inbraak waarbij alles werd weggehaald. Maar dit is een mooie nieuwe start'', aldus bestuurslid Martin van Biesen.

Zoals alles in Dussoos draait het om vrijwilligerswerk, want de club krijgt verder geen subsidie. Het enthousiasme van de mensen die meewerken blijft onverminderd. Het jeugdbestuur bestaat uit kinderen die van jongs af aan vaste bezoekers van de soosavonden zijn. ,,Ik ben gevraagd'', vertelt Nova van Hoorn (15), ,,en ik heb meteen 'ja' gezegd.'' CJ van Biesen (16) komt meestal met de ideeën voor de soosavonden die één keer in de twee, drie weken plaatsvinden.

Mede door de inzet van sociale media is er altijd een vaste groep bezoekers van ongeveer dertig kinderen en pubers in de leeftijd van 9 tot 16 jaar.

Quote

Ik ben gevraagd en heb meteen 'ja' gezegd

Nova van Hoorn