Volledig scherm
Jan Schellekens kocht café Oud Brabant in 1988 samen met zijn vrouw Dianne Minkels. Inmiddels staat Minkels vaker achter de bar dan Schellekens, die ook een eigen jongerenwerkbureau heeft. foto Else Loof/het fotoburo

Jan Schellekens: 'Elke band kan bij ons terecht'

OOSTERHOUT - Eerst won hij de publieksprijs van de Cultuurprijs 2013. Toen bestond zijn café 25 jaar, wat uitdraaide op drie dagen feest voor voormalig personeel en vaste gasten.

Jan Schellekens (55) mag dan zelf vinden dat hij te veel in de publiciteit is, Oosterhout is hem nog lang niet beu. Hij staat bekend als 'de kastelein van Oud Brabant', maar eigenlijk staat Schellekens helemaal niet zo vaak achter de bar. "Het café is vooral in handen van mijn vrouw Dianne. Ik houd me meer bezig met mijn eigen jongerenwerkbureau, de pr en de financiën van het café. En ik begeleid bands die Oud Brabant gebruiken als uitvalsbasis."

Dat begeleiden van bands, dat is precies waarvoor Schellekens de Cultuurprijs heeft gewonnen. "Wij bieden bands een podium, letterlijk en figuurlijk. Jongeren, veteranen, beginners, iedereen kan hier terecht", aldus Schellekens.

Lees meer over café Oud Brabant en Jan Schellekens in BN DeStem editie Oosterhout van donderdag 27 maart en in de iPad app.

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.