Volledig scherm

Jan B. vrijgesproken van wegmaken in Markkanaal gedumpte lichaam van Freddy Janssen

DEN BOSCH – Jan B. (69) uit Hulten is door het gerechtshof in Den Bosch vrijgesproken van het wegmaken van het lijk van Freddy Janssen. De eis was twee weken geleden nog ruim 29 maanden celstraf.

B. krijgt wel twee maanden voorwaardelijke celstraf wegens verboden wapen- en munitiebezit.

De 51-jarige Janssen, een voormalig No Surrenderlid uit Valkenswaard, verdwijnt op 9 mei 2016 van de aardbodem. Hij blijkt vermoord en zijn lichaam is in het het water gedumpt. Het lichaam is in stukken gesneden en in mandjes van kippenrengaas verpakt. De mandjes zijn verzwaard met kinderkopjes en ingepakt in zwart en wit plastic. Vijf mandjes komen één voor één bovendrijven in het Markkanaal bij Den Hout.

Volgens B. kwam Janssen in mei bij hem om een wapen te kopen. Daarna zouden ze naar de bossen ergens bij Oosterhout zijn gereden en daar zou Janssen in het bijzijn van de wapenhandelaar zichzelf door het hoofd hebben geschoten.

Rechtbank

Nadat niet bewezen kon worden dat hij Janssen ombracht, veroordeelde de rechtbank in Breda B. tot 27 maanden cel wegens het doen verdwijnen van het lichaam van Janssen.

Het gerechtshof gaat daar dus niet in mee. Er is onvoldoende bewijs dat B. bij het wegmaken betrokken was. Tijdens de doorzoeking van het terrein van de verdachte werden de voorwerpen die gebruikt waren voor de kooien niet aangetroffen. Ook bloedsporen ontbraken, terwijl dat voor de hand zou hebben gelegen als het lichaam daar in stukken zou zijn gezaagd.

  1. Den Hout zwijgt over piepschuimstrooiers: ‘Een naam heeft geen enkele meerwaarde’
    PREMIUM

    Den Hout zwijgt over piepschuim­strooi­ers: ‘Een naam heeft geen enkele meerwaarde’

    DEN HOUT - ,,Ze hebben het op hun fatsoen getrokken. Eind van de week zijn alle piepschuimkorrels opgeruimd.” Meer woorden wil Frans van Groesen van de Kluivenduikers er niet aan vuil maken. Wie er vanaf een carnavalswagen hebben gestrooid met piepschuimkorrels tijdens de optocht in zijn dorp Den Hout? Alsof het confetti was? Waardoor het hele dorp is bezaaid met die onafbreekbare lichtgewicht korrels die overal tussen gaan zitten?