Volledig scherm
De organiserende vereniging Sint Joris liet afgelopen juni weten na 36 jaar de stekker uit de jaarmarkt (op de foto de editie in 2009) te trekken. © Johan Wouters

Jaarmarkt in Dorst blijft tóch bestaan

DORST - Inwoners van Dorst kunnen volgend jaar gewoon terecht op de traditionele jaarmarkt. Het evenement krijgt een doorstart. 

De organiserende vereniging Sint Joris liet afgelopen juni weten na 36 jaar de stekker uit de markt te trekken. De reden: teruglopende belangstelling van publiek en marktkooplieden. Walther Hoosemans, voorzitter Stichting Kermis Dorst, liet destijds al weten aan een doorstart te werken. Dat is nu dus gelukt. 

125 kramen

,,De jaarmarkt zal georganiseerd worden met medewerking van een speciaal bureau dat ervaring heeft in het organiseren van jaarmarkten'', laat Hoosemans weten. Er komen volgens hem marktkooplieden, standwerkers en oude-ambachtslieden. Hij hoopt op zo'n 100 tot 125 kramen. 

De rommelmarkt keert volgend jaar niet terug. ,,We spraken met marktkooplieden en andere organisaties'', zegt Hoosemans. ,,Zij zeggen allemaal hetzelfde: een rommelmarkt en commerciële markt bijten elkaar. Kooplieden blijven dan weg.'' 

Nostalgische auto's

Wel breidt de organisatie de jaarmarkt uit met entertainment. Zo komen er onder meer steltlopers, zijn er nostalgische auto's en oude tractoren te bewonderen. ,,En er is ook veel muziek'', vertelt de Dorstenaar. 

De jaarmarkt - die gratis te bezoeken is - vindt plaats op zondag 16 juni. In datzelfde weekend is er ook het Midzomernachtfeest en de kermis.