Het legen van kliko's met PMD in Rijen gaat half geautomatiseerd. Wel zijn bij de berekening van de nieuwe inzameling fouten gemaakt, waardoor Dat verandert niet. Alleen moeten inwoners van de gemeente Gilze en Rijen hun restafval straks naar een ondergrondse container brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het legen van kliko's met PMD in Rijen gaat half geautomatiseerd. Wel zijn bij de berekening van de nieuwe inzameling fouten gemaakt, waardoor Dat verandert niet. Alleen moeten inwoners van de gemeente Gilze en Rijen hun restafval straks naar een ondergrondse container brengen. © Foto Berry van der Heijden

Jaarafrekening afval
Gilze en Rijen deugt niet

RIJEN - Met de jaarafrekening van de afvalstoffenheffing in Gilze en Rijen is een fout gemaakt, waardoor  inwoners onterecht te hoge kosten in rekening is gebracht. De gemeente erkent de fout, maakt excuses en belooft dit zo spoedig mogelijk automatisch te herstellen.   

 1. ‘Bij die knallen uit het niets, explosies gewoon, word ik alert’
  Boerenpraat

  ‘Bij die knallen uit het niets, explosies gewoon, word ik alert’

  MADE - De koeien hebben nog lang buiten gestaan vorig jaar, omdat het gras bleef groeien door het zachte weer. Sinds enkele weken zijn ze definitief opgestald. Vlak voor de kerstdagen heeft Erik de laatste groep jongvee naar huis gehaald. Hier rondom onze boerderij, op de hoge zandgrond, eten zij het laatste gras af. Ze kunnen naar eigen inzicht de stal in en uit, zolang het weer het toelaat. Bij veel regenval of harde noordenwind gaat de deur tijdelijk dicht. En op oudejaarsdag.
 1. Inenting tegen corona in Eindhoven bescheiden van start: 'Per dag 400 tot 500 inentingen'
  Play

  Inenting tegen corona in Eindhoven bescheiden van start: 'Per dag 400 tot 500 inentingen'

 2. Einde Rutte III is een feit wegens toeslagenaffaire
  Play

  Einde Rutte III is een feit wegens toeslagen­af­fai­re