Goudsmederij Mathon Den Hout in de race beste leerbedrijf. Op de foto is Derk Mathon aan het werk met zijn leerling Suzanne.
Volledig scherm
PREMIUM
Goudsmederij Mathon Den Hout in de race beste leerbedrijf. Op de foto is Derk Mathon aan het werk met zijn leerling Suzanne. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Is deze goudsmid uit Den Hout de beste leermeester van Nederland?

DEN HOUT - Goudsmederij Mathon in Den Hout maakt kans op de titel ‘beste leerbedrijf’ voor het mbo. Wat doet smid Derk Mathon wat anderen niet doen?

  1. Dj's zwoegen de festivalloze zomer door: ‘Het is niet alleen een financiële tegenvaller, maar ook een mentale’
    PREMIUM

    Dj's zwoegen de festivallo­ze zomer door: ‘Het is niet alleen een financiële tegenval­ler, maar ook een mentale’

    De festivalzomer is voor dj's bij uitstek de belangrijkste periode van het jaar. Met meerdere shows per week in binnen- en buitenland is het niet alleen het uitgelezen moment om te zien hoe het publiek reageert op nieuwe muziek, het is ook de periode waarin gouden bergen verdiend worden. Hoe anders is dat dit jaar. Nagenoeg alle festivals zijn afgelast en veel dj's zwoegen voor hun inkomsten, die ze door de coronacrisis steeds verder zien teruglopen. Wanneer ze weer aan de bak kunnen, weet niemand: ,,Ik ga er niet vanuit dat alles snel weer normaal zal zijn, ook economisch niet.”