Volledig scherm
20170821 - Oosterhout - Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs - Kermis Oosterhout is een mix tussen nostalgisch vermaak en hippe atracties. Vader en zoon - Edwin Lakerveld met Sem (5) - in de botsauto's. © Foto: Ramon Mangold

Is de kermis leuk of 'triest'?

OOSTERHOUT - Sommige mensen vinden de Oosterhoutse kermis dit jaar tegenvallen. Op een zonnige maandagmiddag blijkt dat kinderen en ouderen daar niet zo'n last van hebben. Zij vermaken zich prima. Het was maandag een gezellige drukte op de kermis in het Slotpark en de op Heuvel. 

'Het is gewoon flut'

Op Facebook is dit jaar veel kritiek te horen op de kermis in Oosterhout. 'Wat betaalt de Gemeente voor de kermis? Dan mogen we toch wel wat kwaliteit verwachten?' 

Of de kermis dit jaar leuk is of 'triest' blijkt vooral een generatiedingetje te zijn, zo laten bezoekers maandagmiddag weten. Tieners van rond de achttien, twintigers en dertigers vinden dat er te weinig spektakel staat op de kermis van 2017.

Quote

Dit jaar is er weinig spectaculairs te vinden. Er staat ook bijna niets meer. Het is een kale vlakte."

Bezoeker Ilona Koreman (27)

,,Het is gewoon flut", zegt Ilona Koreman (27). ,,Vorig jaar stond er een achtbaan, een draaiding zo'n UFO en een met auto's, maar dit jaar is er weinig spectaculairs te vinden. Er staat ook bijna niets meer. Het valt echt op. Het is een kale vlakte", zegt ze terwijl ze haar blik over de Heuvel laat glijden waar dit jaar naast de oliebollenkraam en een goktent slechts twee attracties staan.

Daniëlle Sluyters (31) is met haar dochter Demi (6) naar de kermis gekomen. Demi geniet met volle teugen van de treinbaan op de Heuvel, maar Daniëlle ziet het verschil met vorig jaar duidelijk. ,,Qua attracties zijn er minder spectaculaire dingen. De kermis is ook een stuk kleiner. Wel jammer eigenlijk."

,,Ik vind het weggegooid geld", zegt Sue Ellen Groenenberg (31). ,,Attracties kosten al gauw vier tot vijf euro. Ik heb twee kinderen van 8 en 11. Dan ben je al gauw twintig tot dertig euro per kind kwijt. Ik heb het er met mijn dochter over gehad. Als we daar een tientje bijleggen, kunnen we beter naar een pretpark gaan. Dan zijn we de hele dag onder de pannen. En hier maar een paar uurtjes. De kinderen zijn het er niet helemaal mee eens. ,,Allebei zou nog leuker zijn", zegt de jongste guitig. Groenenberg vindt de sfeer op de kermis overigens wel goed. Groenenberg: ,,Gezellig is het wel. Vooral dat gedeelte in het Slotpark."

Dol op de kermis

 Twee oudere dames gieren het uit bij het ballen gooien. Fer Kleij (84) houdt zich met een hand vast aan haar rollator, maar met de andere gooit ze ferm de blikken ondersteboven. Ze mag twee prijzen uitkiezen. Fer is maandagmiddag op stap met Stans Kock (76). ,,76 is ook niet mis", zegt Stans olijk. ,,Ik ben de dochter van den mulder. Mij kennen ze wel in Oosterhout. Wat zeg je? Zijn er mensen die de kermis triest vinden? Die zijn gek. Ik ga al mijn leven lang en het is altijd leuk. Het is gezellig, je komt veel bekenden tegen, de sfeer, de muziek. Ik ben er dol op. Je moet er wat van maken."

Quote

Zijn er mensen die de kermis triest vinden? Die zijn gek. Ik ga al mijn leven lang en het is altijd leuk."

Bezoeker Stans Kock (76)

Voor de kinderen is het ook geen probleem dat er geen spectaculaire attracties staan. Twaalf kinderen van Kinderopvang Oosterhout SKO Baskio lopen huppelend van plezier over de Slotlaan. Ze worden begeleid door pedagogische medewerkers Esther Booman en Asley Vermeulen. Bij de waterspuit klitten ze allemaal samen. ,,Ik mocht twee keer", zegt Jurre (6). ,,Het is leuk, leuk, leuk", roept Florian (7). ,,Net zo leuk als vorig jaar", vindt David (7).

Tieners weten zich ook goed te vermaken. ,,Er staat minder dan op de kermis in Breda, maar ik vind het gewoon leuk", zegt Sophie van Oers (11).Mark van Unnik (12) en Jarno Slinkert (12) vinden de Breakdance de beste attractie op de Oosterhoutse kermis. Tycho Janssen (13) ziet meer in de Booster. En is het minder leuk dan vorig jaar? ,,We zijn vorig jaar niet geweest." 

Volledig scherm
20170821 - Oosterhout - Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs - Kermis Oosterhout is een mix tussen nostalgisch vermaak en hippe atracties. Ondersteboven in de 'Experience'. © Foto: Ramon Mangold
Volledig scherm
20170821 - Oosterhout - Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs - Kermis Oosterhout is een mix tussen nostalgisch vermaak en hippe atracties. Ook voor de jonge bezoekers is er genoeg te doen. © Foto: Ramon Mangold