Volledig scherm
Nadat wethouder Marian Witte het eerste schot had gelost, mochten kinderen van de vereniging hun bal door het papier heen schieten voor een van de doelen. © Johan Wouters / Pix4Profs

Irene '58 heeft nieuw kunstgrasveld, zónder vermalen autobanden

DEN HOUT - Voetbalvereniging Irene '58 uit Den Hout heeft zaterdag het nieuwe kunstgrasveld in gebruik genomen. Daarnaast werd ook de vernieuwde kantine van de club feestelijk ingeluid.

Het kunstgrasveld van Irene '58 heeft niet de omstreden vulling van vermalen autobanden, die onder vuur ligt omdat het kankerverwekkend zou zijn. Irene koos voor een vulling van thermoplastisch elastomeer, PTE.

"Dit zijn speciaal voor dit doel gemaakte kunststof korrels", zegt voorzitter Niek de Jong van Irene '58. "Bijkomend voordeel van de korrels is dat ze hol zijn. Daardoor is er een betere demping voor de voetballers."

Een kunstgrasveld met PTE is, afhankelijk van de afmetingen, tot 75.000 euro duurder dan een veld met de gewraakte vulling. De toplaag gaat tien jaar mee, de ondergrond van het nieuwe veld dertig jaar. Sportwethouder Marian Witte van de gemeente Oosterhout nam het veld zaterdag officieel in gebruik.