Volledig scherm
Wecycle e-waste milieustraat © Wecycle

Inzamelactie Wecycle Drimmelen gaat vanaf Koningsdag van start

DRIMMELEN - De gemeente Drimmelen doet vanaf Koningsdag mee met de inzamelactie Wecycle. 

Inwoners kunnen na die dag hun afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen inleveren bij de milieustraat en daarmee een lokaal goed doel ondersteunen met een sponsorcheque van 1.000 euro. 

De gemeente moet vóór 14 april het door Drimmelen gekozen goede doel bekendmaken. Doet de gemeente dat niet, dan is automatisch de lokale oranjevereniging het doel. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van het zogeheten e-waste in heel Nederland. 

GPS

De inzamelactie loopt tot en met 31 augustus. Wie op de milieustraat aan de Zeggelaan in Terheijden e-waste inlevert, moet ter plekke met de mobiele telefoon naar de Wecycle-actiesite gaan. Via gps wordt dan vastgesteld of de betrokkene daadwerkelijk op de milieustraat is en scoort hij een punt. De 25 gemeenten met de meeste punten ontvangen van de organisatie de sponsorcheque voor het goede doel. 

Over Wecycle

De stichting opereert zonder winstoogmerk en zorgt ervoor dat afgedankte elektrische apparaten en lampen een nieuw leven krijgen. In totaal werkt de stichting samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 170 kinderboerderijen, 2.000 schoen en veel consumenten.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement