Volledig scherm
Het kunstwerk 'The day destroys the night' van de Rijense kunstenar Adriaan Seelen staat sinds het voorjaar van 2019 op de wisselsokkel. Rijenaren kunnen nu stemmen welk kunstwerk dit voorjaar de plaats van het werk van Seelen zal innemen (archieffoto). © Pix4Profs / Johan Wouters

Inwoners Rijen kiezen kunst voor wisselsokkel

RIJEN - Inwoners van Rijen kunnen zelf bepalen welk kunstwerk komend jaar de sokkel op het Raadhuisplein siert. 

Lokale kunstenaars dienden afgelopen maanden in totaal tien werken in. Rijenaren kunnen stemmen op hun favoriet. Het werk dat de meeste stemmen krijgt, neemt dit voorjaar de plaats in van The Day destroys the Night van Adriaan Seelen, dat sinds het voorjaar 2019 op de sokkel staat. Het nieuwe kunstwerk is een jaar lang te zien.

Stemmen kan tot en met 29 februari op www.kunstindegemeente.nl. Uit de drie kunstwerken die de meeste stemmen krijgen, kiest een jury het winnende werk. Stemmers maken kans op vrijkaarten voor de Brabant Art Fair op 14 en 15 maart in Breda.

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?