Burgemeester Jan Boelhouwer bij een pand in Rijen dat werd gesloten wegens drugshandel. Per 1 april stopt hij in Gilze en Rijen. Inwoners van de gemeente kunnen meedenken over het profiel van zijn opvolger.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jan Boelhouwer bij een pand in Rijen dat werd gesloten wegens drugshandel. Per 1 april stopt hij in Gilze en Rijen. Inwoners van de gemeente kunnen meedenken over het profiel van zijn opvolger. © Johan Wouters

Inwoners Gilze en Rijen denken mee over profiel opvolger Jan Boelhouwer

GILZE EN RIJEN - Inwoners van de gemeente Gilze en Rijen mogen meedenken over het profiel van hun nieuwe burgemeester omdat Jan Boelhouwer (PvdA) per 1 april 2020 stopt. Hij is dan 70 jaar. Boelhouwer is oktober 2012 benoemd in de gemeente. 

In de procedure naar de benoeming van een nieuwe burgemeester bracht commissaris van de koning Wim van de Donk in april van dit jaar al een bezoek aan de gemeente Gilze en Rijen. Hij sprak onder meer met de gemeenteraad over de gang van zaken. ,,Een werkgroep uit de gemeenteraad heeft een vragenlijst samengesteld die inwoners van de gemeente kunnen invullen. Op www.burgemeestergilzeenrijen.nl. kunnen ze aangeven wat voor burgemeester ze willen", zegt gemeentelijk woordvoerder Stephan Hoek.  

  1. Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd
    PREMIUM

    Aanbeste­ding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen ver­traagd

    RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (gebouwbeheerder CCGR, gemeente en Theek 5) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.