Beeld uit eerste virtuele vergadering van de gemeenteraad van Oosterhout met voorzitter Walther Hoosemans (Gemeentebelangen) rechtsboven en Hannie Broekhoven (GBV) rechtsonder.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit eerste virtuele vergadering van de gemeenteraad van Oosterhout met voorzitter Walther Hoosemans (Gemeentebelangen) rechtsboven en Hannie Broekhoven (GBV) rechtsonder. © Rob Musters

Informatieavond Energiepark: Raad Oosterhout kan nu ook virtueel vergaderen

OOSTERHOUT - De eerste virtuele vergadering van de gemeenteraad van Oosterhout is op een paar technische haperingen na goed verlopen. De raad werd woensdagavond bijgepraat over het duurzame Energiepark dat naast de A59 moet komen.

  1. Grote groep Brabanders ziet wolf liefst vertrekken, boswachter is tegen: ‘Stop met geloven in Roodkapje-verhalen’
    PREMIUM

    Grote groep Brabanders ziet wolf liefst vertrekken, boswachter is tegen: ‘Stop met geloven in Roodkapje-verhalen’

    Honderden dode schapen en geschrokken bewoners die oog in oog staan met een wolf. Lang niet iedereen is blij met de terugkeer van het beschermde roofdier. Er is een grote groep Brabanders die vindt dat de wolf hier niet thuishoort, zo blijkt uit een enquête uitgevoerd onder vijfduizend mensen. ,,En dat klopt niet, want hij hoort juist wél hier”, stelt boswachter Frans Kapteijns. ,,Sommige mensen geloven helaas nog steeds in Roodkapje-verhalen.”