Volledig scherm
Richard van der Ark en Jari Mertens bij de opening van cafe LinQ in de Hoofdstraat in Raamsdonksveer. Foto René Schotanus/Pix4Profs © RENE SCHOTANUS/Pix4Profs

Inbraak in café LINQ te Raamsdonksveer: 'Dit zijn dezelfde daders'

RAAMSDONKSVEER - Voor de tweede keer in een paar maanden tijd hebben inbrekers toegeslagen in café LINQ te Raamsdonksveer. Opnieuw hadden ze gemunt op de gokkasten. Die zijn geplunderd.

,, Het zijn dezelfde daders", vermoedt exploitant Richard van der Ark. ,,Deze keer wisten ze wat ze mee moesten nemen; een betonschaar. Daardoor konden ze ook het grote slot vernielen".

LINQ is pas een jaar en drie maanden open. Afgelopen juni sloegen de inbrekers voor de eerste keer toe: voor 1.100 euro werd uit de twee gokkasten geplunderd. ,,De daders staan op camera, maar het is hetzelfde liedje: ze dragen een bivakmuts en handschoenen. Geen vingerafdruk te vinden. Dat het om dezelfde daders gaat, weet ik vanwege die betonschaar en de werkmethode."

Om hoeveel daders het gaat, weet Van der Ark niet, ,,maar toch minstens twee". Hij: ,,De  politie is net geweest,  er zijn geen sporen te vinden. Dus het wordt moeilijk. 

Quote

Niks gehoord, geen vingeraf­druk te vinden. Het is heel slim allemaal.

Richard van der Ark, cafe LINQ

Ook hij zelf heeft niets gehoord; hij woont boven de zaak. ,,Ik ben pas om drie uur naar bed gegaan, dus het moet na die tijd gebeurd zijn. Dat is het rare, elke dag worden de gokkasten leeggehaald maar deze dinsdag toevallig niet. Daarom heb ik het sterke vermoeden dat het bekenden zijn. "

Hoeveel er is weggehaald, weet hij niet. ,,De exploitant van de gokkasten is onderweg. Hij kan terugzien hoeveel geld er is buitgemaakt." Hij beseft dat hij verder weinig tegen de inbraken kan doen. ,,Niks gehoord,  geen vingerafdruk te vinden. Het is heel slim allemaal. "

  1. Oosterhoutse diplomazwemmers nog niet op Amerikaanse tv
    PREMIUM

    Oosterhout­se diploma­zwem­mers nog niet op Amerikaan­se tv

    OOSTERHOUT - De jeugdige Oosterhoutse zwemmers die een jaar geleden in de Warande zo hun best deden voor de camera's van een Amerikaanse tv-ploeg moeten geduld hebben. De opnames die door CBS News gemaakt zijn van het diploma-zwemmen in Oosterhout zijn nog niet verwerkt in een documentaire. Inmiddels is er door CBS wel een andere documentaire gemaakt over hoe Nederland omgaat met stormvloeden en de stijgende zeespiegel.