Pix4Profs / Jules van Iperen
Volledig scherm
© Pix4Profs / Jules van Iperen

‘In het DNA van dit orkest zit het karakter van Frits Bayens’

Na maar liefst 45 jaar gaf Frits Bayens vorig jaar het directiestokje van zijn bejubelde Big Band over. Dit weekend presenteert de Frits Bayens Big Band, die uit eerbetoon de naam van zijn oprichter behield, zijn opvolger: Jasper Staps.

 1. Bredase diehard San Marino-supporter heeft tienduizenden volgers: 'Ik blijf de ploeg tot aan mijn dood volgen’
  PREMIUM

  Bredase diehard San Marino-supporter heeft tienduizen­den volgers: 'Ik blijf de ploeg tot aan mijn dood volgen’

  De grootste supporter van het nationale elftal van San Marino? Die woont in Breda en is RKC-fan. Martijn Bastianen (26) beheert een fanaccount dat bijna net zo groot is als het inwoneraantal van de dwergstaat. Een gesprek over ‘pure paniek’ om VPN-verbindingen, de San Marinese Jhonny van Beukering en geblokkeerd worden op Twitter: ,,Het volgen van San Marino is hoe je het leven moet leiden.”
 2. Hilda Bronzi Meeuwesen schildert er lustig op los: ‘Je wilt toch het eindresultaat zien’
  De hobbykamer van...

  Hilda Bronzi Meeuwesen schildert er lustig op los: ‘Je wilt toch het eindresul­taat zien’

  GEERTRUIDENBERG - Hilda Bronzi Meeuwesen (74) is al jaren een vertrouwd gezicht tijdens de kunstroute in Geertruidenberg. Als deelnemend kunstenaar, maar ook als woordvoerder van de organiserende stichting. Haar werkkamer is knus voor wat betreft afmeting, maar momenteel even niet bijzonder behaaglijk. ,,We hebben hier stadsverwarming en nou zit er een lekkage waardoor ik hier geen verwarming heb.”