Vanaf nu kan iedereen die wil schaken dat doen in het Slotpark in Oosterhout. Bij de opening was ook viervoudig Nederlands kampioene dames schaken Womens Grand Master (WGM) Anne Haast aanwezig.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf nu kan iedereen die wil schaken dat doen in het Slotpark in Oosterhout. Bij de opening was ook viervoudig Nederlands kampioene dames schaken Womens Grand Master (WGM) Anne Haast aanwezig. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

In de voetsporen van The Queen's Gambit: schaken in het Slotpark in Oosterhout

OOSTERHOUT - Een (ont)spannend partijtje schaak tegen vrienden, familie of misschien wel tegen een onbekende in de openlucht. Ook wel urban chess genoemd. In het Oosterhoutse Slotpark kan het tegenwoordig. 

  1. SCO pakt eerste periodetitel na zege op DVVC
    PREMIUM
    ZATERDAG 4D

    SCO pakt eerste periodeti­tel na zege op DVVC

    SCO is winnaar geworden van de eerste periodetitel door met 1-2 te winnen van DVVC. De ploeg uit Oosterhout had hiervoor de troeven niet in eigen hand, maar was afhankelijk van het resultaat van RFC tegen GSC/ODS. RFC voerde immers de ranglijst aan met een punt voorsprong op SCO. Maar het team van Stefan Brok kwam tegen GSC/ODS niet verder dan 2-2 en moest daardoor de eerste prijs van het seizoen aan de Oosterhoutse concurrent laten.