Volledig scherm
IJsvermaak Terheijden © Marcel van Dorst – MaRicMedia

IJsbaan Terheijden voorlopig dicht

TERHEIJDEN - De ijsbaan in Terheijden blijft voorlopig dicht. Het bestuur van de ijsclub keurde de baan maandagochtend, maar concludeerde al meteen dat het onverantwoord is om er schaatsers op te laten.

"We meten de exacte dikte eigenlijk nooit", zegt secretaris Frans Damen van IJsclub Terheijden. "Meten zegt ook niet alles. We zijn er met een paar man op gaan staan. Voelend en luisterend wisten we al heel snel: dit is niet genoeg om op te schaatsen. En met de voorspelde temperaturen zie ik dat voorlopig ook niet veranderen."

Damen vindt het om meerdere redenen jammer: "Uiteraard willen we alle enthousiaste schaatsers niet teleurstellen. We willen iedereen het plezier wel doen. Maar daarnaast missen we ook broodnodige inkomsten die we als club goed kunnen gebruiken."

In het weekend werd er nog van de baan aan de Terheijdense Laakdijk gebruik gemaakt, maar van zondag op maandag vroor het nauwelijks en overdag lag de tempeatuur zelfs boven nul. En voor de komende nachten wordt maar een paar graden vorst verwacht. "Niet genoeg om de ijsvloer voldoende te laten groeien", zei Damen terwijl zijn medebestuursleden de afzettingen op het ijs weghaalden.

"De zon van de afgelopen dagen heeft het ook geen goed gedaan. Zaterdag waren we om 13.00 uur open, maar nadat wethouder Harry Bakker door het ijs was gezakt, gingen we meteen dicht. Dat was na drie kwartier. Er ontstonden op meerdere plaatsen spontaan wakken. Zondag waren we van tien tot vier open, met continu een man of tweehonderd op het ijs."

Dat zit er dus voorlopig niet in. Zeker niet voor Harry Bakker, die nu gehavend thuis zit: "Lopen gaat alleen met krukken, slapen gaat gelukkig redelijk met een hoop pijnstillers. Ik heb me vandaag afgemeld, maar morgen wil ik toch wel naar de Collegevergadering."

De wethouder zegt gewoon pech te hebben gehad: "Volgens mij was het ijs dik genoeg. Ik heb een half uurtje lekker geschaatst toen het gebeurde. Ik ben natuurlijk met ruim honderd kilo ook niet de lichtste. Achteraf gezien had ik beter zondag kunnen gaan... Nu zit ik met een deuk van vijf centimeter in mijn heup, een dikke knie en enorme bloeduitstortingen. Deze maand zit schaatsen er voor mij niet meer in. Maar ja, ik heb nu in ieder geval de tijd om mijn schaatsen eens goed te slijpen", besluit hij opgeruimd.

Volledig scherm
IJsvermaak Terheijden © Marcel van Dorst – MaRicMedia
Volledig scherm
IJsvermaak Terheijden © Marcel van Dorst – MaRicMedia
Volledig scherm
IJsvermaak Terheijden © Marcel van Dorst – MaRicMedia
Volledig scherm
IJsvermaak Terheijden © Marcel van Dorst – MaRicMedia
  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.