Volledig scherm
PREMIUM
Dik van Beest is al 74 edities presentator van Spraakvermaak. © Pix4Profs/René Schotanus

Iedere keer een topspreker bij Spraakvermaak in Terheijden. Hoe doen ze het toch?

TERHEIJDEN – Frans Timmermans en Alexander Pechtold schoven al aan bij Spraakvermaak. En bij de 75e aflevering komende zondag zijn onder meer Matthijs van Nieuwkerk en Lee Towers te gast. Iedere aflevering slagen de mensen achter de talkshow erin beroemdheden te strikken. Elke keer zit de zaal stampvol:  ‘Iedere maand is het weer passen en meten'. Wat is het geheim van deze populairste talkshow in de regio Breda en omstreken? 

Quote

Toen we twaalf jaar geleden begonnen, waren we even bang dat er nog geen veertig mensen zouden komen

Dik van Beest

We praten met presentator Dik van Beest uit Hooge Zwaluwe. Zijn taak is elke keer weer alles eruit te halen wat erin zit. ‘Ik lees veel over mijn gasten, want je wilt toch een ander verhaal dan standaard’

Ruim vijf maanden voor aanvang van de 75e aflevering van talkshow Spraakvermaak waren de seizoenskaarten uitverkocht. ,,Toen we twaalf jaar geleden begonnen, waren we even bang dat er nog geen veertig mensen zouden komen. Gelijk na de eerste aflevering sloeg dat om in vrees dat het aantal toeschouwers niet in de zaal zou kunnen bij de volgende show. Dit gevoel is nooit weggegaan, want iedere maand is het weer passen en meten”, vertelt presentator Dik van Beest.