Horeca- en sportman Jan Kastelijns overleden

OOSTERHOUT - Eigenaar van café-hotel 't Zonneke en sportliefhebber Jan Kastelijns is afgelopen woensdag op 76-jarige leeftijd overleden. In mei dit jaar kregen Jan en zijn vrouw Annie nog de gouden gemeentespeld uit handen van burgemeester Mark Buijs vanwege hun grote verdiensten voor de maatschappij. 

Sponsor

Zo sponsorde 't Zonneke onder meer de voetbalverenigingen VVO, SCO en TSC en handbalvereniging OHC. Het echtpaar Kastelijns trouwde in 1961. Eerst draaiden ze de kantine van SCO, later de Stationsherberg en ten slotte namen ze in 1981 hotel 't Zonneke over van Toon van Zon, de naamgever van het hotel aan de Zandheuvel. 

Goede contacten in de voetbalwereld

Horecaman Jan Kastelijns (76) van hotel 't Zonneke in Oosterhout.
Volledig scherm
Horecaman Jan Kastelijns (76) van hotel 't Zonneke in Oosterhout. © 't Zonneke

Het hotel bestond destijds uit een café en een zolder met vier kamers. Na een grondige verbouwing werd 't Zonneke een volwaardig hotel met 21 kamers. Inmiddels zijn er 25 kamers.  In de eerste jaren hebben Annie en Jan samen met hun kinderen keihard moeten werken om ’t Zonneke draaiende te houden.

Naast de betaalde baan die ze beiden daarnaast hadden. Onder meer vanwege de goede contacten in de voetbalwereld begon het café steeds beter te lopen. Jan, die lang als speler aan SCO verbonden was, werd ook voorzitter van VV Oosterhout.