Volledig scherm
Harm Fitié © Privéfoto

Hoop in Almkerk voor Harm in Chinese cel

ALMKERK - Familie van in de China veroordeelde Almkerkse Harm Fitié durft weer een klein beetje hoop te koesteren op een goede afloop van het hoger beroep. Vader Alex Fitié verwacht rond het Chinese Nieuwjaar (28 januari) de uitspraak in hoger beroep in de rechtszaak van zijn 44-jarige zoon Harm, die in juli veroordeeld werd tot twaalf jaar celstraf voor de dood van zijn buurman.

De belangrijkste reden voor het sprankje hoop bij de familie is dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken nu officieel opheldering vraagt aan de Chinese autoriteiten over de rechtsgang. Volgens Fitié wordt nu door het ministerie, de Nederlandse ambassade in Peking en de familie alles op alles gezet om het opgelegde vonnis bij het Chinese volksgerechtshof van tafel te krijgen.

Nachtmerrie
Harm Fitié werkt in Peking als accountmanager voor het bedrijf Feed Innovation Services, dat zijn vader oprichtte. Samen met zijn Franse vriendin Diane Vandesmet woont hij in Peking. Op 6 mei 2015 horen ze ’s avonds op hun dakterras hun luidruchtige buurman die stomdronken is. Harm gaat er naar toe vraagt of het wat zachter kan. De buurman wordt boos en valt drie meter naar beneden.

​De volgende ochtend overlijdt de buurman alsnog aan de gevolgen van de val en wordt Fitié opgepakt op verdenking dat hij de man geslagen zou hebben. Volgens Alex Fitié heeft zijn zoon steeds verklaard dat hij onschuldig is en dat het een ongeval was.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.