RAAMSDONKSVEER Boze buurtbewoners tijdens de bijeenkomst met gemeente en TenneT op de plek waar een nieuw ondergronds tracé voor de 150 kV trace zou kunnen komen. Actievoerster Sini van der Velden laat de tekeningen zien. Achter haar de hoogspanningsmast paal 20, en de groenstrook waar het om gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
RAAMSDONKSVEER Boze buurtbewoners tijdens de bijeenkomst met gemeente en TenneT op de plek waar een nieuw ondergronds tracé voor de 150 kV trace zou kunnen komen. Actievoerster Sini van der Velden laat de tekeningen zien. Achter haar de hoogspanningsmast paal 20, en de groenstrook waar het om gaat. © Pix4Profs/Jan Stads

Hooipolder woedend over mogelijk tracé nieuwe 150 kV: 'Die mast zou verdwijnen!

RAAMSDONKSVEER - Onrust in de wijk Hooipolder. Dachten ze eindelijk van die hoogspanningsdraden en -masten af te zijn, doemt er opeens een tekening op. Een mogelijk voorkeurstracé voor de ondergrondse aanleg van de nieuwe 150 kV -leiding loopt door 'hun’ kant van de wijk, ten westen van de A27. ,,We zijn  overvallen", zegt Sini van der Velden, buurtbewoonster en actievoerder.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.