RAAMSDONKSVEER Boze buurtbewoners tijdens de bijeenkomst met gemeente en TenneT op de plek waar een nieuw ondergronds tracé voor de 150 kV trace zou kunnen komen. Actievoerster Sini van der Velden laat de tekeningen zien. Achter haar de hoogspanningsmast paal 20, en de groenstrook waar het om gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
RAAMSDONKSVEER Boze buurtbewoners tijdens de bijeenkomst met gemeente en TenneT op de plek waar een nieuw ondergronds tracé voor de 150 kV trace zou kunnen komen. Actievoerster Sini van der Velden laat de tekeningen zien. Achter haar de hoogspanningsmast paal 20, en de groenstrook waar het om gaat. © Pix4Profs/Jan Stads

Hooipolder woedend over mogelijk tracé nieuwe 150 kV: 'Die mast zou verdwijnen!

RAAMSDONKSVEER - Onrust in de wijk Hooipolder. Dachten ze eindelijk van die hoogspanningsdraden en -masten af te zijn, doemt er opeens een tekening op. Een mogelijk voorkeurstracé voor de ondergrondse aanleg van de nieuwe 150 kV -leiding loopt door 'hun’ kant van de wijk, ten westen van de A27. ,,We zijn  overvallen", zegt Sini van der Velden, buurtbewoonster en actievoerder.

De gele lijn is het gewraakte tracé.
Volledig scherm
De gele lijn is het gewraakte tracé. © BN DeStem

 Al 35 jaar strijdt zij voor het verdwijnen van de leidingen en masten uit haar woonwijk. Maar afgelopen dinsdag kwam zij van een koude kermis thuis. Op een bijeenkomst van Tennet waren drie voorkeurtracés te zien ten zuiden van Raamsdonksveer. Een ervan loopt door de groenstrook langs haar wijk, pal aan de A27. Daar staat ook de hoogspanningsmast.  ,Die mast zou verdwijnen is ons jarenlang beloofd. Zijn we voor de gek gehouden?”

Gemeente en TenneT mogen  bezweren dat het om 'verkenningen’gaat, de buurt is gealarmeerd. Zo'n dertig buurtbewoners zijn deze dinsdagmiddag op verzoek van Sini vroeger uit hun werk gekomen. Om  het ‘verkennende rondje’ met gemeente en TenneT mee te lopen. Die willen dit tracé,  langs de Omschoor, verkennen, omdat dat bij een van de  ‘ontwerpateliers- waar belanghebbenden de mogelijkheden van ondergrondse bekabeling bespraken- was geopperd.