Hoofdveld VV Oosterhout sneller speelkaar

OOSTERHOUT - Het deels door brand aangetaste hoofdveld bij VV Oosterhout kan gerepareerd worden. Dat heeft de voetbalclub bekendgemaakt. Er hoeft geen dure, nieuwe toplaag op het kunstgrasveld te worden aangebracht. ,,Dit is goed nieuws. We hopen dat we na de winterstop weer wedstrijden kunnen spelen'', zegt VVO-secretaris Clemens Piena.

Het is nog niet exact bekend wanneer het veld speelklaar is, zo laat de gemeente weten. ,,De vervanging kost circa een week, maar we zijn afhankelijk van levertijd van het nieuwe kunstgras, omdat dit specifiek voor deze situatie gemaakt moet worden. Hoe lang dit duurt, is nog onbekend'', aldus een gemeentewoordvoerder. 

,,Het kan ons niet snel genoeg gaan'', zegt Clemens Piena, ,,Daar zijn onze spelers bij gebaat. Het is prettig dat er geen compleet nieuw veld hoeft te worden aangelegd.'' Volgens de gemeente kost het aanbrengen van een nieuwe toplaag 250.000 euro. Een reparatie is een stuk goedkoper. De kosten zijn volgens de gemeente 'vooralsnog een verzekeringskwestie.'