Burgemeester Derk Alssema van Gilze en Rijen heeft in de eerste honderd dagen veel contact gelegd in kleine groepjes. De laatste bijeenkomst van de jeugdgemeenteraad was een feestje op zich.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Derk Alssema van Gilze en Rijen heeft in de eerste honderd dagen veel contact gelegd in kleine groepjes. De laatste bijeenkomst van de jeugdgemeenteraad was een feestje op zich. © Gemeente Gilze en Rijen

Honderd dagen burgemeester in de heetste gemeente van Nederland

interviewRIJEN - Het is nog lang geen 40,7 graden, zoals ruim een jaar geleden. Toch is het warm in de burgemeesterskamer in het gemeentehuis in Rijen. Te warm. De ochtendzon staat er op. Burgemeester Derk Alssema, ‘met dubbel s’ heeft een ventilator laten plaatsen. ,,Tsja, het is een oud gebouw.” 

  1. Dj's zwoegen de festivalloze zomer door: ‘Het is niet alleen een financiële tegenvaller, maar ook een mentale’
    PREMIUM

    Dj's zwoegen de festivallo­ze zomer door: ‘Het is niet alleen een financiële tegenval­ler, maar ook een mentale’

    De festivalzomer is voor dj's bij uitstek de belangrijkste periode van het jaar. Met meerdere shows per week in binnen- en buitenland is het niet alleen het uitgelezen moment om te zien hoe het publiek reageert op nieuwe muziek, het is ook de periode waarin gouden bergen verdiend worden. Hoe anders is dat dit jaar. Nagenoeg alle festivals zijn afgelast en veel dj's zwoegen voor hun inkomsten, die ze door de coronacrisis steeds verder zien teruglopen. Wanneer ze weer aan de bak kunnen, weet niemand: ,,Ik ga er niet vanuit dat alles snel weer normaal zal zijn, ook economisch niet.”