Volledig scherm
Twee honden zitten vast in een auto op de parkeerplaats van de Efteling. © Flejorlie

Honden achtergelaten op parkeerplaats Efteling: 'Schandalig dit'

KAATSHEUVEL - Op de parkeerplaats van de Efteling zijn zaterdagmiddag twee honden achtergelaten. De huisdieren zaten opgesloten in een auto, terwijl de eigenaar in geen velden of wegen te bekennen was.

Dat meldt Eftelingfan 'Flejorlie' op Twitter. 

De Efteling meldt dat er elke 30 minuten een surveillant over de parkeerplaats rondes loopt. ,,Als er honden met warm weer vastzitten in een auto, bellen wij meteen de politie", meldt een woordvoerder van de Efteling. ,,Dat is hier niet het geval. Wij controleren of het goed gaat met de honden. Ook kijken we of er een raampje open staat en of er iets van eten en water in de auto ligt. Zo niet, dan schakelen wij de politie in."

,,Wel jammer dat deze mensen geen gebruik maken van onze gratis hondenkennel. Die staat op onze website en bij de ingang vermeld." De woordvoerder geeft aan dat de Efteling contact heeft met de dierenbescherming om in de toekomst extra borden bij de parkeerplaats te plaatsen waarop staat 'op slot, hond eruit'.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement