Volledig scherm
Hondenbelasting wordt afgeschaft in Geertruidenberg. © Cobine van der Louw

Hond poept straks gratis in Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG – Vanaf het nieuwe jaar wordt de hondenbelasting trapsgewijs afgeschaft. Dit besloot de gemeenteraad deze week tijdens het bespreken van de kadernota.

Jaarlijks is er discussie over afschaffen, beperken of verhogen van de hondenbelasting in gemeentes. Zo ook in Geertruidenberg waar afgelopen december VVD-raadslid Dennis Havermans stelde dat de hond niet als melkkoe gebruikt mag worden.

Het voorstel om de belasting af te schaffen is door de fracties D66, VVD, Keerpunt 74, SP en GroenLinks ondertekent. Lokaal + gaf aan dat de fractieleden verdeeld zijn over dit onderwerp en het CDA heeft tegen gestemd. Zijn onderbouwing: "Ik heb zelf een hond en vind dat ik de verantwoordelijkheid heb te betalen voor de vervuiling die hij veroorzaakt. En het gat in de begroting wordt zo te groot”, aldus raadslid Berrie Broeders.

Afgesproken is dat de hondenbelasting vanaf 2018 in vier jaar wordt afgebouwd. Het gaat om een totaal bedrag van 45.000 dat de gemeente hierdoor moet missen aan inkomen. Hoe dit gat wordt opgevuld is nog niet bekend.