Volledig scherm
Zie de dynamische kaart onder het artikel.

Hoe mijd je die afgesloten Merwedebrug? Bekijk de kaart

WERKENDAM - De file-watchers bereiden zich er al op voor: files en opstoppingen woensdagmorgen door de afsluiting van de Merwedebrug bij Gorinchem. Het vrachtverkeer in noordelijke richting zal toch om of door het Land van Heusden en Altena heen moeten naar een bestemming boven de rivieren. Of andersom natuurlijk. Waar rijden ze heen? We brengen de meest waarschijnlijke routes in kaart.

De alternatieve route die het meest geadviseerd zal worden is waarschijnlijk ook meteen de langste: ongeveer 50 kilometer vanaf de A27 bij Raamsdonksveer, via de A59 langs Waalwijk, de A2 op bij Den Bosch en bij knooppunt Deil weer de A15 op.

Binnendoor
Wie op een binnendoorweg wil gokken of vanuit het Land van Heusden en Altena zelf vertrekt, kan via de N322 langs Giessen, Brakel en Zaltbommel heen de A2 op. Of via de N267 richting Wijk en Aalburg en Heusden en daar de N59 pakken.

Eén alternatief voor de wegen binnendoor en buitenom kan het veer Brakel-Herwijnen zijn, dat zet ook vrachtwagens tot 60 ton de Waal over.

Voor een grotere kaart

  1. Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    SINT MAARTEN/DORST/ROOSENDAAL - Een ambulanceteam met hulpverleners uit onder meer Dorst, Roosendaal, Bergen op Zoom, Uden en Tilburg is sinds afgelopen zondag actief op Sint-Maarten. Het negenkoppige team, dat bestaat uit verpleegkundig specialisten, ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen, neemt onder leiding van coördinator Lianne van Driel (50) uit Dorst, drie weken lang de taken over van de plaatselijke ambulancemedewerkers.