Volledig scherm
PREMIUM
Jannezandse brug. © Sjoerd Marcelissen

Historische Hankse brug krijgt opknapbeurt: 'Deze brug vertelt het verhaal van de Biesbosch'

HANK - De Jannezandse brug bij Hank wordt opgeknapt. "Weggegooid geld", meent de plaatselijke Archief*Kring. De gemeente wijst op de cultuurhistorische waarde. "Deze brug vertelt het verhaal van de Biesbosch." 

Het karakteristieke monument verkeert al jaren in slechte staat. "Deze brug is reddeloos verloren", vindt Louis de Bot (Archief*Kring Hank). Lopen over de brug is levensgevaarlijk en betonrot lijkt de pijlers te hebben aangetast. 

  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.