Het succesvolle recept van de Veerse Dag: 'Het is een virus, zeggen ze'

videoRAAMSDONKSVEER - Live muziek, bier, genoeg te eten en een gevarieerde braderie. Ook dit jaar staan Heereplein en omliggende straatjes weer vol met publiek tijdens de Veerse Dag.

In de kern is er niets veranderd: al 36 jaar heeft de Veerse Dag hetzelfde recept van een gratis evenement met live optredens. Maar het is in de loop der jaren wel een stuk uitgebreid. ,,We hebben de braderie met ruim tweehonderd standplaatsen, straattheater en activiteiten voor het Hoge Veer en De Kloosterhoeve, het centrum voor Huntington patiënten", zegt voorzitter Antoine Janssen. Achter hem klinkt de opzwepende zangstem van volkszanger John West. Bijgestaan door een meegalmend publiek op een vol Heereplein.

  1. Werk begraafplaats Sprang-Capelle is klaar: kranslegging bij verzamelgrafmonument

    Werk begraaf­plaats Sprang-Capelle is klaar: kransleg­ging bij verzamel­graf­mo­nu­ment

    SPRANG-CAPELLE - Met een kranslegging op de algemene begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle wordt maandag 11 maart stil gestaan bij de afronding van de werkzaamheden. Vorig jaar werden 317 graven geruimd waarvan de grafrust verlopen was. Wethouder John van den Hoven zal namens de gemeente Waalwijk een krans leggen bij het verzamelgrafmonument. Een deel van de overledenen is herbegraven in dat verzamelgraf; nabestaanden konden daar voor kiezen.