Volledig scherm
© Johan Van Gurp

Het spookt weer in het Slotpark

OOSTERHOUT - De beschadigde beeldengroep De Anoniemen, ook wel bekend als de Spoken, is hersteld en staat weer geheel opgefrist op zijn vertrouwde plek in het Slotpark. Mooi op tijd voor Halloween.

Brandschade

Het bedrijf Poly Products heeft de hersteloperatie samen met kunstenaar Paul Elshout uitgevoerd. Kosten 8140 euro. De brandschade aan de beelden is hersteld. Verder hebben alle negen beelden een nieuwe lik verf gekregen, zodat de groep weer een mooi geheel is. Tevens is een brandwerende coating aangebracht. 

Hangjongeren

Hangjongeren staken in december vorig jaar de beeldengroep tweemaal in brand. Twee van de negen polyesterbeelden raakten daardoor zwaar beschadigd. De gemeente heeft de beelden van de Oosterhoutse kunstenaar in 1980 aangekocht voor 45.000 gulden, omgerekend is dat ongeveer 20.000 euro.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Transgender Jo enny Vosman uit Dussen wil anderen helpen: ‘Er is nog veel discriminatie en onbegrip’
    PREMIUM

    Transgen­der Jo enny Vosman uit Dussen wil anderen helpen: ‘Er is nog veel discrimina­tie en onbegrip’

    DUSSEN - Het zijn de woorden van een stoere vrouw, die op haar derde al wist dat er iets niet klopte. Want: geboren als een jongetje. ,,Heel basaal, er zat iets tussen mijn benen dat daar niet hoorde. Ik vond dat ding verschrikkelijk, het paste niet bij mij. Autootjes, treintjes, lego, ik liet het allemaal links liggen. In plaats daarvan speelde ik met barbies, vlechtte en kamde hun haartjes. Urenlang.”