Volledig scherm
PREMIUM
Cor en zijn echtgenote Riet in de Kloosterhoeve. © Jan Stads/Pix4Profs

Het grauwe masker van Huntington, een ziekte ‘zo erg dat niemand erover praat’

leven in de kloosterhoeveEen ziekte 'zo erg dat niemand erover praat' . De titel van een landelijke campagne over de ziekte van Huntington. Voor het eerst bezocht deze krant De Kloosterhoeve waar deze patiënten met zorg en liefde worden verpleegd.

Toen Riet op zijn tenen ging staan tijdens het dansen op hun 25-jarige bruiloft wist Cor: hier klopt iets niet. ,,Ze kon altijd zo goed dansen." Later kwam het rare lopen, ramen zemen met schuine strepen, iemand achter de bank zien zitten die er niet is, midden in de nacht opstaan voor de bezorging van de leesmap, de trap af vallen.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.