Volledig scherm
Woonark is weer bewoond bij Hermenzeil © Sjoerd Marcelissen

Hermenzeil tijdelijk bewoond

RAAMSDONK - Bij de te koop staande jachthaven Hermenzeil in Raamsdonk is het weer een en al bedrijvigheid. Er lopen mensen op het terrein en er rijden auto's.Reden is de overeenkomst die de gemeente Geertruidenberg heeft gesloten met een leegstandsbeheerder.

Die heeft ervoor gezorgd dat een aantal chalets weer zijn bewoond, evenals de woningen en de woonark op het terrein van Hermenzeil. Dit voor de periode dat Hermenzeil wordt verkocht aan een nieuwe exploitant. 

Het doel van de tijdelijke verhuur is om vandalisme te voorkomen en controle te hebben op de staat van onderhoud.

Drie kandidaten zijn in de race voor de aankoop van de jachthaven. In de strijd tegen de ondermijning kocht de gemeente eind 2017 met steun van de provincie de omstreden jachthaven Hermenzeil aan. Eind september 2018 hield de gemeente een open dag, waarvoor ook kandidaat-kopers zich konden aanmelden.

Om criminelen buiten de deur te houden zijn er strenge selectiecriteria opgesteld. De verkoopprocedure is opgesplitst in drie fasen: de selectiefase, de dialoogfase en de verkoopfase. De drie kandidaten zijn geselecteerd uit een totaal van zeven aspirant-kopers.