Volledig scherm
Woonark is weer bewoond bij Hermenzeil © Sjoerd Marcelissen

Hermenzeil tijdelijk bewoond

RAAMSDONK - Bij de te koop staande jachthaven Hermenzeil in Raamsdonk is het weer een en al bedrijvigheid. Er lopen mensen op het terrein en er rijden auto's.Reden is de overeenkomst die de gemeente Geertruidenberg heeft gesloten met een leegstandsbeheerder.

Die heeft ervoor gezorgd dat een aantal chalets weer zijn bewoond, evenals de woningen en de woonark op het terrein van Hermenzeil. Dit voor de periode dat Hermenzeil wordt verkocht aan een nieuwe exploitant. 

Het doel van de tijdelijke verhuur is om vandalisme te voorkomen en controle te hebben op de staat van onderhoud.

Drie kandidaten zijn in de race voor de aankoop van de jachthaven. In de strijd tegen de ondermijning kocht de gemeente eind 2017 met steun van de provincie de omstreden jachthaven Hermenzeil aan. Eind september 2018 hield de gemeente een open dag, waarvoor ook kandidaat-kopers zich konden aanmelden.

Om criminelen buiten de deur te houden zijn er strenge selectiecriteria opgesteld. De verkoopprocedure is opgesplitst in drie fasen: de selectiefase, de dialoogfase en de verkoopfase. De drie kandidaten zijn geselecteerd uit een totaal van zeven aspirant-kopers.  

  1. Pakketten
    Boerenpraat

    Pakketten

    MADE - En, een beetje rustiger nu? Deze vraag krijg ik met regelmaat van klanten in onze kaaswinkel. Laatst ook weer. Ik begon meteen te ratelen over de late oogst van de sojabonen dit jaar. En dat daarna de wintertarwe nog gezaaid moest worden, maar dat het te nat was. En tussendoor was ik de voorbeelden van onze kerstpakketten 2019 aan het bedenken. Deze moeten ook na twintig jaar nog verrassend en origineel zijn. En betaalbaar, met genoeg keuze in elke prijsklasse.