OOSTERHOUT - Restaurant Me Gusta in Oosterhout werd in juli  dit jaar deels door brand verwoest. Ondertussen is de bovenverdieping van het pand verwijderd als onderdeel van de herbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
OOSTERHOUT - Restaurant Me Gusta in Oosterhout werd in juli dit jaar deels door brand verwoest. Ondertussen is de bovenverdieping van het pand verwijderd als onderdeel van de herbouw. © Pix4Profs / Johan Wouters

Herbouw afgebrand restaurant Me Gusta in Oosterhout begint in februari

OOSTERHOUT - Restaurant Me Gusta in Oosterhout wordt naar verwachting in mei 2020 heropend. Dat zegt restauranteigenaar Marcel van den Hul na vragen van BN DeStem. Een brand verwoestte op 24 juli dit jaar de bovenverdieping van het pand. Ook de benedenverdieping heeft veel geleden. De aannemer gaat in februari aan de slag om alles te herstellen.

Quote

Het ziet er op dit moment niet zo prettig uit.”

Marcel van den Hul, Restauranteigenaar Me Gusta

Het uitgebrande gebouw op de hoek van de Bredaseweg en de Willemstraat ziet er troosteloos uit. De stoep rond het restaurant is nog zwart van de brandresten. Aan de buitenkant zijn alleen de mozaïeksteentjes die boven de deur de naam Me Gusta vormen nog hagelwit. In september zijn de resten van het zwaar aangetaste dak eraf gehaald. Witte golfplaten beschermen nu de binnenruimtes tegen regen en wind. Ook aan de binnenkant zijn eind september alle beschadigde onderdelen uit het gebouw gesloopt. ,,Het ziet er op dit moment niet zo prettig uit", zegt Van den Hul. ,,Bij de brand in de bovenverdieping zijn ook de plafonds van het restaurant beschadigd. Enkele muren en een deel van de vloer hebben waterschade opgelopen. De stenen vloer ligt er nog, maar het gedeelte dat van hout is, is eruit gesloopt. In de eetruimte links is de hele vloer verwijderd. Het pand zelf is nu een vierkante doos.”