Volledig scherm
Fragment uit de plattelandskomedie Mijn en Dijn, die het Heesbeens Toneel eerder speelde. © John Schouten / Beeld Werkt

Heesbeen krijgt z'n volle zalen: genoeg acteurs voor toneeluitvoeringen

HEESBEEN - De uitvoeringen van het Heesbeens Toneel gaan toch door. Eerder dit jaar stonden ze nog op losse schroeven door een tekort aan spelers. Inmiddels zijn er minimaal zeven acteurs. ,,Genoeg om door te gaan", aldus Tinus Buijs van de Dorpsvereniging.

Er is nog wel een wens: een regisseur. De hoop is dat de zoektocht nog iemand op gaat leveren. Mocht dat uiteindelijk toch niet lukken, dan is er geen mand overbood. ,,Dan doen we het zelf. Dat hebben we wel eens vaker gedaan", aldus Buijs. 

Gezelschap

Twee keer is inmiddels gerepeteerd. ,,Het ging heel goed", aldus Buijs. ,,Ook de nieuwelingen deden het prima." De uitvoeringen staan gepland eind februari, begin maart. Het nieuwe stuk heet 'Gezelschap Gevraagd'. 

Dat is een typische plattelandskomedie, in dit geval over een wat oudere vrijgezel en een bemoeizuchtige buurvrouw. Waarschijnlijk een garantie voor een avondje rechttoe-rechtaan pret. Zoals Buijs het eerder verwoordde: ,,Mensen komen naar Heesbeen om een avondje te lachen, niet om te chagrijnen."

 1. Verdachte spoorloos na ernstige aanrijding in Oudenbosch waarbij baby gehandicapt raakte
  PREMIUM

  Stomdron­ken Bulgaar die Oosterhout­se baby gehandi­capt reed spoorloos: ‘Ons zoontje kan niet staan, lopen of zien’

  OUDENBOSCH - Een Bulgaar rijdt straalbezopen tegen de auto van een gezinnetje uit Oosterhout. Mart (*), de twintig dagen oude baby van de jonge ouders, loopt zeer ernstig hersentrauma op. Het jochie is nu vier, maar zwaar gehandicapt en hij heeft net weer een zeven uur durende operatie ondergaan. De verdachte verschijnt niet voor de rechtbank en stuurt geen advocaat.
 2. ‘De Roos’ in Geertruidenberg kende beroemde bewoners
  PREMIUM

  ‘De Roos’ in Geertrui­den­berg kende beroemde bewoners

  GEERTRUIDENBERG - Het pand met de trapgeveltjes en de glas-in-loodramen is misschien wel het opvallendste van de historische panden aan de Markt in Geertruidenberg. Nog indrukwekkender is de geschiedenis van ‘De Roos’. De voormalige herberg aan de Markt 46, die nu onderdak biedt aan de VVV en museum De Roos, kende beroemde bewoners. In deel 5 van de reeks Panden en Standen brengt auteur Arjan van Loon de geschiedenis van Markt 46 tot leven.
 3. Oude Baan in Hulten ‘levensgevaarlijk’ voor fietsers en wandelaars: 'De weg is echt aardedonker’
  PREMIUM

  Oude Baan in Hulten ‘levensge­vaar­lijk’ voor fietsers en wandelaars: 'De weg is echt aardedon­ker’

  HULTEN - Bewoners van nieuwbouwwijk Eikenveld in Hulten zijn het beu om hun kinderen in het donker over de Oude Baan naar school en clubs te laten fietsen. Ze willen goede straatverlichting omdat ze de weg nu levensgevaarlijk vinden. ,,De weg is zo ontzettend donker dat het niet uitmaakt of je daar je ogen dicht of open hebt”, zegt bewoonster Ingeborg van Nistelrooij.