Volledig scherm
Fragment uit de plattelandskomedie Mijn en Dijn, die het Heesbeens Toneel eerder speelde. © John Schouten / Beeld Werkt

Heesbeen krijgt z'n volle zalen: genoeg acteurs voor toneeluitvoeringen

HEESBEEN - De uitvoeringen van het Heesbeens Toneel gaan toch door. Eerder dit jaar stonden ze nog op losse schroeven door een tekort aan spelers. Inmiddels zijn er minimaal zeven acteurs. ,,Genoeg om door te gaan", aldus Tinus Buijs van de Dorpsvereniging.

Er is nog wel een wens: een regisseur. De hoop is dat de zoektocht nog iemand op gaat leveren. Mocht dat uiteindelijk toch niet lukken, dan is er geen mand overbood. ,,Dan doen we het zelf. Dat hebben we wel eens vaker gedaan", aldus Buijs. 

Gezelschap

Twee keer is inmiddels gerepeteerd. ,,Het ging heel goed", aldus Buijs. ,,Ook de nieuwelingen deden het prima." De uitvoeringen staan gepland eind februari, begin maart. Het nieuwe stuk heet 'Gezelschap Gevraagd'. 

Dat is een typische plattelandskomedie, in dit geval over een wat oudere vrijgezel en een bemoeizuchtige buurvrouw. Waarschijnlijk een garantie voor een avondje rechttoe-rechtaan pret. Zoals Buijs het eerder verwoordde: ,,Mensen komen naar Heesbeen om een avondje te lachen, niet om te chagrijnen."

  1. Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    SINT MAARTEN/DORST/ROOSENDAAL - Een ambulanceteam met hulpverleners uit onder meer Dorst, Roosendaal, Bergen op Zoom, Uden en Tilburg is sinds afgelopen zondag actief op Sint-Maarten. Het negenkoppige team, dat bestaat uit verpleegkundig specialisten, ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen, neemt onder leiding van coördinator Lianne van Driel (50) uit Dorst, drie weken lang de taken over van de plaatselijke ambulancemedewerkers.