Volledig scherm
PREMIUM
Linberg Park is een van de vier recreatieparken in Gilze en Rijen waar de gemeente strenger gaat controleren op illegale bewoning. © Ron Magielse / het fotoburo

Harde aanpak illegale
bewoning recreatieparken

GILZE EN RIJEN - Om de illegale bewoning op vakantieparken en in woningen aan te pakken willen B en W van Gilze en Rijen een controleur aantrekken en de juridische afdeling versterken. Dat staat te lezen in een voorstel dat op 22 oktober in de commissie Middelen wordt besproken. 

Illegale bewoning is een veelkoppig monster, staat te lezen in de Nota Veiligheid van de gemeente. Het is een voedingsbodem voor uitkeringsfraude, overlast en criminaliteit. Het komt voor op recreatieparken, maar ook in woningen, waar vaak te veel mensen, wonen en in lege bedrijfspanden. 

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.