Volledig scherm
PREMIUM
Linberg Park is een van de vier recreatieparken in Gilze en Rijen waar de gemeente strenger gaat controleren op illegale bewoning. © Ron Magielse / het fotoburo

Harde aanpak illegale
bewoning recreatieparken

GILZE EN RIJEN - Om de illegale bewoning op vakantieparken en in woningen aan te pakken willen B en W van Gilze en Rijen een controleur aantrekken en de juridische afdeling versterken. Dat staat te lezen in een voorstel dat op 22 oktober in de commissie Middelen wordt besproken. 

Illegale bewoning is een veelkoppig monster, staat te lezen in de Nota Veiligheid van de gemeente. Het is een voedingsbodem voor uitkeringsfraude, overlast en criminaliteit. Het komt voor op recreatieparken, maar ook in woningen, waar vaak te veel mensen, wonen en in lege bedrijfspanden. 

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.