Han Akkermans nieuwe pastoor van Oosterhout

OOSTERHOUT - Han Akkermans (61) wordt de nieuwe pastoor van Oosterhout. Akkermans, op dit moment pastoor van de Sint Norbertusparochie in Roosendaal ruilt van plaats met Ronald van Bronswijk, de huidige pastoor van de Catharinaparochie in Oosterhout.

De benoemingen zijn dit weekend in de kerkdiensten van beide parochies bekendgemaakt. In het voorgelezen kanselbericht schrijft bisschop Jan Liesen dat hij van tijd tot tijd een beroep doet op de pastorale beroepskrachten om in het gehele bisdom goede pastorale zorg te realiseren. Han Akkermans was pas drie jaar in Roosendaal werkzaam. Eerder was hij de parochieherder van Halsteren. De Norbertusparochie betreurt het nu al afscheid te moeten nemen. "We respecteren verantwoordelijkeheid van de bissschop, maar vinden het heel jammer." Akkermans gaf leiding en uitvoering aan de start van de ene parochie Roosendaal en Nispen en de sluiting van twee kerken. Beide priesters beginnen op 1 februari 2017 op hun nieuwe standplaats.

De in Groesbeek geboren Akkermans is opgegroeid in Oosterhout. Na het Sint-Oelbertgymnasium in Oosterhout volgde hij een studie theologie. Hij heeft ook enkele jaren in Rome gestudeerd en was als priester werkzaam bij ziekenhuizen en verpleeghuizen in Breda.