Volledig scherm
Haak voor plastic afvalzakken. © ACV

Haken voor oranje afvalzakken in gemeente Geertruidenberg

Haken afvalzakken Geertruidenberg RaamsdonksveerRAAMSDONKSVEER - Waait de oranje afvalzak steeds weg als deze aan straat ligt? Geen paniek, de gemeente Geertruidenberg heeft een opmerkelijke oplossing: haken aan lantaarnpalen. Daaraan kun je je oranje zak - met plastic en drankenkartons - ophangen.

De haak is volgens de gemeente wel 'een tip' van inwoners. De haken worden ook in andere gemeenten gebruikt. "Mocht u daarin interesse hebben, dan kunt u samen met uw buurtgenoten een haak aanvragen en zelf monteren aan een samen uitgekozen lantaarnpaal."

En dan nog heeft de gemeente enkele voorwaarden: de zakken mogen de stoep of het fietspad niet blokkeren, de lantaarnpaal moet voldoende vrij staan en de bewoners die het dichtst bij de lantaarnpaal wonen moeten het ermee eens zijn.

Wethouder Kevin van Oort heeft een advies: "Hang de zakken aan de kant waar het afval wordt ingezameld." Aanvragen kan door een email te sturen: info@geertruidenberg.nl. Een keer per twee weken worden de oranje zaken opgehaald.