Volledig scherm
PREMIUM
Een intensief interview in Den Haag met Ted Neeley, de ster van de musical Jesus Christ Superstar. Guido van de Mosselaar kreeg allerlei grote namen voor zijn microfoon. © LEEUWEN, JOS VAN

Guido van de Mosselaar (1954-2019): radiomaker met passie voor kunst, carnaval en sport

necrologieDONGEN/OOSTERHOUT - Radiomaker Guido van de Mosselaar (64) kon goed met mensen omgaan. Met zijn rustige uitstraling en zijn ervaring kreeg hij iedereen voor de microfoon van de Oosterhoutse Radio- en Televisie Stichting (ORTS) en de Heusdense Televisie en Radio (HTR). Van beginnende kunstenaars tot beroemdheden als Ted Neeley, Kim Wilde, Bo Diddley en Youp van 't Hek. 

Quote

Voor de uitzending van zijn programma Theatraal voor het komende carnaval had hij tachtig procent al gepland.”

Jack Erlings, voorzitter OCS De Smulnarren.

De radioman, jongerenwerker, kunst- en carnavalsliefhebber overleed afgelopen maandag. De in Dongen woonachtige Van de Mosselaar was ernstig ziek, maar bleef doorgaan alsof het allemaal goed zou komen. Gedurende een groot deel van zijn leven combineerde hij zijn baan als jongerenwerker en zorgmedewerker met vrijwilligerswerk voor lokale omroepen en carnavalsverenigingen, eerst in Knotwilgendam (Vlijmen), en later de Smulnarren in Oosterhout voor wie hij jarenlang de eindredactie van Kiekerekie, de carnavalskrant, verzorgde.