Frederico Ceriani
Volledig scherm
Frederico Ceriani © foto Sint Elisabethparochie

Gruis uit plafond: pastoor Raamsdonksveer doet stapje naar voren

RAAMSDONKSVEER - De installatie van de nieuwe pastoor Frederico Ceriani in de OLV Hemelvaartkerk in Raamsdonksveer gaat komende zaterdag 21 september niet geheel van een leien dakje. Het plafond boven het priesterkoor is kapot. Bisschop Liesen en de nieuwe pastoor zullen letterlijk een stapje naar voren moeten doen. 

Ceriani wordt de nieuwe pastoor van de Sint Elisabethparochie die de regio Dongemond en Altena omvat.

Volgens het bisdom laat het stucwerk in het plafond los. Het mankement is vorige week ontdekt. ,,We hebben het in onderzoek maar het is te kort dag om het op tijd te repareren. Er is niks ernstigs aan de hand".

,,Klopt”, bevestigt Trudy Frickel, vice-voorzitter van de Sint Elisabethparochie. ,,Er komt gruis uit het plafond vallen. We verrijden het altaar gewoon naar voren. Ja dat kan", lacht ze. ,,er zitten wieltjes onder".

Volgens haar is alleen het plafond-gedeelte boven het priesterkoor kapot. ,,Maar dat plafond is zo hoog dat we niet zo snel iemand konden vinden om dat te repareren.”

Argentinië

Frederico Ceriani is afkomstig uit Argentinië. Hij heeft in meerdere landen ervaring opgedaan in het parochiepastoraat. Van 2004 tot 2013 was hij kapelaan en pastoor in parochies in het bisdom Roermond. In die tijd leerde hij bisschop Liesen kennen. Met hem sprak hij over een mogelijke benoeming in het bisdom Breda. Sinds oktober 2018 werkt Ceriani als kapelaan in de zes parochies van het samenwerkingsverband Alphen-Gilze. Per 15 september is hij benoemd tot pastoor voor de Sint Elisabethparochie.

Zijn installatie tijdens de viering van de eucharistie begint zaterdag om 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot kennismaking en felicitatie in het Henricusgebouw.