Volledig scherm
PREMIUM
Dierenartsen Huib Broekhuizen (rechts) en Roy Vesterink (links) vertellen over honden die niet gevaccineerd zijn (de honden Luba en Luna zijn ter illustratie en wel gevaccineerd). © Pix4Profs / Johan Wouters

Grote zorgen bij Oosterhoutse dierenartsen: Ziekte van Weil geconstateerd bij honden

OOSTERHOUT – Gevaarlijk voor hond en mens. Na 32 jaar tijd zien dierenartsen Huib Broekhuizen (60) uit Oosterhout en Roy Vesterink (40) uit Waspik de ziekte van Weil opduiken in de dierenkliniek in Oosterhout.

Ze maken zich ernstig zorgen, omdat ze denken dat dit vaker gaat voorkomen. Reden: mensen laten minder vaak hun dieren vaccineren. ,,Mensen beseffen niet altijd dat niet inenten ook gevaarlijk is voor de algemene volksgezondheid. Er zijn ziektes die overdraagbaar zijn van dier op mens. De ziekte van Weil is daar een voorbeeld van”, aldus Broekhuizen.

  1. Enquête: Geertruidenberg wil burgemeester voor 'gewone’ mensen

    Enquête: Geertrui­den­berg wil burgemees­ter voor 'gewone’ mensen

    GEERTRUIDENBERG/RAAMSDONKSVEER - Een burgemeester die ervaring heeft als bestuurder is belangrijker dan het hebben van een groot netwerk. Dat vinden repectievelijk 58 en 19 procent van de inwoners van Geertruidenberg. Uiteraard moet het een mensenmens zijn, maar dan wel een 'gewone’ mensen-mens. Ervaring met de ‘gewone’ mens en ‘denken als de normale mensen’ vinden de burgers van Geertruidenberg heel belangrijk. Dat blijkt uit de resultaten van de online enquête waarop zij hun voorkeuren voor de nieuwe burgemeester konden aangeven.