Grote stroomstoring bij 252 huishoudens in Dongen, trafohuisje volledig uitgebrand

VideoDONGEN - In De Beljaart in Dongen hebben maandagavond 252 huishoudens zonder stroom gezeten. Pas in de loop van de nacht was de storing verholpen. Burgemeester Marina Starmans raadde mensen zonder stroom aan om tijdelijk uit te wijken naar vrienden of familie. 

Oorzaak is een brand in een transformatorhuisje aan de Veenbies. Aanvankelijk viel bij meer dan 500 huishoudens de stroom uit, maar Enexis kon grofweg de helft rond 19.00 uur weer aansluiten. De rest moest het nog urenlang zonder doen. 

Het hele transformatorhuisje is uitgebrand, zo bleek na het blussen. Van de apparatuur binnen is niets over. Ook de kabels waaraan normaal gesproken noodstroom wordt gekoppeld, zijn verbrand. Om die reden duurde het uren voor iedereen weer is aangesloten. 

Volledig scherm
Binnen in het trafo-huisje is de schade groot. © MaRicMedia / Toby de Kort

Het transformatorhuisje moet opnieuw worden ingericht. Voor het zover is, komt er eerst een noodhuisje, dat maandagavond is geplaatst. Het aansluiten daarvan duurde tot na middernacht. 

Amarant

Aan de Veenbies zat ook een complex van zorgverlener Amarant zonder stroom. De hulpdiensten hebben extra aandacht voor de bewoners daarvan, zo meldt burgemeester Starmans. Daar is een aggregaat geplaatst. Volgens de Veiligheidsregio geeft die voldoende stroom voor het complex.

Ook elders in de wijk staat een aggregaat, voor specifieke behoeften. ,,De hulpdiensten blijven actief in de wijk om hun diensten te verlenen‘’, belooft Starmans. 

Hoe de brand ontstaan is, kon de brandweer maandagavond nog niet zeggen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Volledig scherm
Brand in transformatorhuisje in Dongen © MaRicMedia / Toby de Kort
Volledig scherm
Transformatiehuisje in brand in Dongen © FPMB / Erik Haverhals
Volledig scherm
Stroomhuisje in brand in Dongen © MaRicMedia / Toby de Kort
Volledig scherm
Transformatiehuisje in brand in Dongen © FPMB / Erik Haverhals