Volledig scherm
© Marcel van Dorst/Maric MEdia

Grote schade aan complex vv Oosterhout (video)

OOSTERHOUT - De brandweer was zondag nog lang bezig met nacontrole van de verwoestende brand die zaterdagavond woedde op sportpark De Contreie in Oosterhout. Tot diep in de nacht werd gewerkt om het vuur gecontroleerd te laten doven. vv Oosterhout heeft flinke schade aan zijn relatief nieuwe complex.

De brand ontstond waarschijnlijk in de keuken van het gebouw. Er was niemand meer aanwezig. Het vuur greep om zich heen. In het eerste uur vielen onder meer de tribune, de kleedkamers en ook een deel van het kunstgras op het hoofdveld aan vlammen en hitte ten prooi.

De brandweer moest met grote mokers de kantineruiten inslaan om bij het vuur te komen. Na verschillende pogingen het onder controle te krijgen, besloot te brandweer dat het vuur laten uitbranden de beste optie was.

Ramen dicht
Rondom het sportpark was het zaterdagavond druk met toeschouwers. Mensen die last hadden van de rook werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De meeste rook trok richting industrieterrein Weststad en niet over de wijken van de stad.

Afgelastingen
Zaterdag werden er verschillende wedstrijden gespeeld, maar niet in de avond. De wedstrijden die de rest van het weekend gespeeld zouden worden, zijn afgelast. Evenals de trainingen en wedstrijden die de komende week op het programma stonden.

Twee jaar
Het terrein werd amper twee jaar geleden officieel geopend. Vv Oosterhout verhuisde naar De Contreie vanaf de oude stek op sportpark Heihoef. Daar is nu het crematorium gevestigd.

De gemeente Oosterhout neemt het een 'groot verlies voor zo'n mooi sportcomplex' en wenst alle betrokkenen sterkte. Op Twitter stroomden zaterdagavond al veel reacties binnen van andere sportclubs.

Volledig scherm
© Marcel van Dorst/Maric Media
Volledig scherm
© Marcel van Dorst/Maric Media
Grote brand verwoest accommodatie vv Oosterhout op sportpark de Contreie. Video: Marcel van Dorst/Maric Media.
  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.