Volledig scherm

Grens parkeerzones in Oosterhout schuift op

OOSTERHOUT – De begrenzing van de parkeerzones 2 en 3 in Oosterhout wordt met ingang van 1 januari 2017 gewijzigd.

De parkeerzones worden nu gescheiden door de Keiweg tussen Mathildastraat en Ridderstraat. Door de vergunninghouders in deze gebieden wordt het aantal beschikbare parkeerplaatsen als onvoldoende gezien. Er is vanuit zone 3 behoefte om te parkeren in zone 2 en omgekeerd.

Het college van Oosterhout heeft nu besloten om de grens tussen beide zones te verschuiven in de richting van het Slotpark. Dit betekent dat het Binnenhofje, De Braak, De Doelen, de Wijnsteker en delen van de Arendstraat, de Keiweg en de Ridderstraat niet meer onder parkeerzone 3 vallen maar onder zone 2. De kraskaarten van bewoners uit parkeerzone 3 mogen tot uiterlijk 30 november 2017 worden gebruikt in parkeerzone 2. Nog deze week stuurt de gemeente de facturen voor de jaarlijkse verlengingen van de parkeervergunningen. Hierin zijn de wijzigingen al doorgevoerd.

"Het gaat puur om een technische wijziging", laat Sjef Kock van de gemeente Oosterhout weten. "Bewoners van zone 2 kunnen hun auto straks in een groter gebied parkeren. De kraskaarten voor bezoekers zijn gekoppeld aan de vergunningen. Een bewoner van zone 2 kan met vergunning alleen in die zone parkeren. En kan voor zijn bezoekers ook alleen voor die zone kraskaarten kopen."